Tal com ha comunicat la Societat Española de Enfermedad Celíaca (SEEC), les persones celíaques no som un col·lectiu de risc, però cada dia es coneix més informació sobre el Coronavirus i és important tenir dades sobre l’evolució clínica dels pacients celíacs que han patit COVID-19.
És per això que un grup d’investigadors de Nord-amèrica (el Dr. Benjamin Lebwohl i el Dr. Peter Green, investigadors del Celiac Disease Center, Universitat de Columbia, Nova York, Estats Units) han obert un registre internacional per recopilar informació de persones celíaques que han estat afectades pel nou Coronavirus, amb l’objectiu d’investigar l’evolució clínica d’aquests pacients.
A nivell estatal, els membres de la Sociedad Española de Enfermedad Celíaca (SEEC) s’encarregaran de contactar amb els centres on els pacients hagin estat atesos per sol·licitar la seva col·laboració i avaluar els resultats de la infecció en el seu cas, respectant sempre l’anonimat dels pacients.
Espanya és un dels països amb major número d’afectats i la informació procedent del nostre país, unida a la d’altres, pot ser de gran valor. A Espanya, aquest registre internacional està liderat per la Dra. Isabel Polanco, Catedràtica de Pediatria de la Universidad Autónoma de Madrid, el Dr. Miguel Montoro, metge especialista en Aparell Digestiu de l’Hospital San Jorge de Huesca i actual president de la Sociedad Española de Enfermedad Celíaca (SEEC) i el Dr. Fernando Fernández-Bañares, cap clínic del Servei Digestiu de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa.
[ENQUESTA INTERNACIONAL] Si ets un pacient celíac i has estat afectat pel Coronavirus, t’agrairem que responguis aquesta enquesta.
El teu testimoni té un gran valor tant per a les societats científiques que donen suport a aquesta investigació com per a les associacions de pacients (Asociación de Celiacos y Sensibles al Gluten de la Comunidad de Madrid, FACE i Associació Celíacs de Catalunya).
Leave a Reply